Składniki: 1 kg winogron 1 kg jabłek 40 dag cukru 1 łyżeczka kwasu cytrynowego 2 goździki 3 ziarenka ziela angielskiego odrobina mielonego imbiru Sposób wykonania: Winogrona wrzucić do garnka i zagotować po czym wymieszać z kwaskiem cytrynowym i cukrem. Nadal trzymać na małym ogniu. Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do winogron. Gotować…
Tag: do mięs
Listy
Żurawina z gruszką i skórką pomarańczową do mięs
by Krystyna Jóźwiak • • 0 Comments
Składniki: 250 g żurawin 100 g cukru 1 gruszka Starta skórka z ½ połowy Sposób wykonania; Żurawiny zalać 100 ml wody z dodatkiem cukru i gotować około 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać obraną gruszkę pokrojoną w kostkę oraz skórkę pomarańczową.
Listy
Żurawina z jabłkiem do mięs
by Krystyna Jóźwiak • • 0 Comments
Listy
Marynata piwna z przyprawami
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 1 l piwa ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki imbiru w proszku 1 liść laurowy ½ łyżeczki nasion gorczycy ½ łyżeczki ziaren pieprzu 3 goździki 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna jałowca szczypta pieprzu 100 g brązowego cukru 2 łyżki soli morskiej Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do rondelka. Dokładnie…
Listy
Marynata rozmarynowo-czosnkowa
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 2,5 szkl. wody 1 szkl. płynnego miodu 100 g brązowego cukru 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka ziaren pieprzu 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżka soli 1 łyżka nasion gorczycy 1 liść laurowy szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do rondelka. Dokładnie wymieszać i zagotować. Wówczas zalać mięso, które wstawić do…

