Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięs

Winogrona z jabłkami do mięs

Składniki: 1 kg winogron 1 kg jabłek 40 dag cukru 1 łyżeczka kwasu cytrynowego 2 goździki 3 ziarenka ziela angielskiego odrobina mielonego imbiru Sposób wykonania: Winogrona wrzucić do garnka i zagotować po czym wymieszać z kwaskiem cytrynowym i cukrem. Nadal  trzymać na małym ogniu. Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do winogron. Gotować…

Marynata piwna z przyprawami

Składniki: 1 l piwa ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki imbiru w proszku 1 liść laurowy ½ łyżeczki nasion gorczycy ½ łyżeczki ziaren pieprzu 3 goździki 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna jałowca szczypta pieprzu 100 g brązowego cukru 2 łyżki soli morskiej Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do rondelka. Dokładnie…

Marynata rozmarynowo-czosnkowa

Składniki: 2,5 szkl. wody 1 szkl. płynnego miodu 100 g brązowego cukru 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka ziaren pieprzu 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżka soli 1 łyżka nasion gorczycy 1 liść laurowy szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do rondelka. Dokładnie wymieszać i zagotować. Wówczas zalać mięso, które wstawić do…