Składniki: 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 liście laurowe ½ szklanki octu winnego Sposób wykonania: Zioła wymieszać z octem i zagotować.
Tag: do mięs
Listy
Serowa marynata
by Ilona Pliszka • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju 2 łyżki startego ostrego sera żółtego pieprz Sposób wykonania: Starty ser utrzeć z olejem. Doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Marynata cioci Zosi
by Ela Fijołek • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku ¼ szklanki oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki ostrej musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Listy
Marynata z cebuli i czosnku
by Weronika Jaszczuk • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek posiekać po czym dodać sos sojowy, musztardę, olej oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Żurawiny do mięs
by Adam Szydłowski • • 0 Comments
Składniki: 20 dag żurawin 1 pomarańcza 1 łyżka cukru 2 łyżki musztardy sól Sposób wykonania: Żurawiny przełożyć do rondelka. Wlać sok z pomarańczy i 6 łyżek wody. Zasypać cukrem i dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz musztardą.