Składniki: puszka brzoskwiń ¾ kostki masła 20 dag białego twarogu 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op. cukru waniliowego ½ szkl. gęstej śmietany tłuszcz do formy przetarte biszkopty do formy Sposób wykonania: Masło, ser oraz cukier puder dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo…
Tag: do kawy
Listy
Jabłka na kruchym i płatkach migdałowym
by Dagmara Martyka • • 0 Comments
Listy
Kruche z morelami i migdałami
by Krystyna Pietrek • • 0 Comments
Składniki:
- 1 ½ szkl. mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ szkl. mleka
- 3 żółtka
- ½ szkl. cukru pudru
- ¾ kostki masła
- 2 łyżki płatków migdałowych
- morele z puszki
- tłuszcz do formy
- tarta bułka do formy
Listy
Ciasto śliwkowe na kruchym
by Kornelia Śleziak • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia ½ szkl. mleka 3 żółtka ½ szkl. cukru pudru ¾ kostki masła 2 łyżki płatków migdałowych śliwki węgierki tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i 2łyzkami wrzącej…
Listy
Kruche ciasto z migdałami i skórką pomarańczową
by Marek Żarczyński • • 0 Comments
Składniki: 40 dag mąki 4/5 kostki masła 10 dag cukru pudru 2 żółtka szczypta soli filiżanka smażonej skórki pomarańczowej filiżanka połówek migdałów cukier puder Sposób wykonania: Mąkę, masło, żółtka, cukier oraz szczyptę soli wyrobić na gładkie ciasto, które owinąć w folie aluminiowa i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i…