Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka na kruchym i płatkach migdałowym

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ szkl. mleka
  • 3 żółtka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • ¾ kostki masła
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 jabłka
  • tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i 2łyzkami wrzącej wody.
    Całość dokładnie wyrobić w trackie dodając roztopiony tłuszcz.
    Powstałe ciasto przelać do formy wsmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tarta.
    Wierzch posypać płatkami migdałowymi i ułożyć  plasterki jabłek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 45 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *