Składniki: 3 suche krążki bezowe 0,5 l śmietanki kremowej zagęstnik 2 łyżki cukru waniliowego konfitury z czarnej porzeczki Sposób wykonania: Bezowy krążek włożyć do dopasowanej tortownicy. Naste pnie śmietankę ubić razem z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. 1/3 powstałej piany rozsmarować na bezowym krążki. Na pianie zrobić kilka kleksów z konfitury i przykryć kolejnym krążkiem, ponownie…
Tag: do kawy
Listy
Lekkie ciasto z truskawkami
by Malwina Piesik • • 0 Comments
Składniki: małe biszkopciki ¾ szkl. dżemu truskawkowego op. galaretki o smaku truskawkowym 2 białka 2 łyżki cukru pudru 2 pojemniki serka homogenizowanego truskawki do dekoracji bita śmietana Sposób wykonania: Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w formie wyłożonej folią aluminiową. Posmarować je dżemem i wstawić do lodówki. W między czasie galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. gorącej…
Listy
Serowiec z truskawkami i galaretką
by Kinga Sondej • • 0 Comments
Listy
Maliny na spodzie z herbatników
by Paweł Damięcki • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. pokruszonych herbatników czekoladowych ¾ kostki masła maliny masło do formy 1 szkl. białego sera 1 szkl. śmietanki kremowej łyżeczka cukru pudru zagęstnik łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Miękkie masło wymieszać z pokruszonymi herbatnikami po czym wyłożyć dno formy wysmarowanej tłuszczem. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. W…
Listy
Cytrusowy lukier do ciast
by Aisa Forysiak • • 0 Comments
-Składniki: ½ szkl. cukru pudru kilka łyżeczek soku pomarańczowego posiekana smażona skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Cukier puder dokładnie utrzeć z dodatkiem soku pomarańczowego. Na koniec wmieszać jeszcze skórkę pomarańczową. Polać ciasto.