Składniki:
- 0, 5 l pokrojonego rabarbaru
- łyżka cukru pudru
- ½ kostki masła
- ½ szkl cukru
- szczypta soli
- 3 jajka
- 1 ½ szkl. mąki pszennej
- ½ szkl. mąki ziemniaczanej
- łyżka proszku do pieczenia
- tłuszcz do formy
- cukier puder do posypania
Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z jagód 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego jagody tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…
Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. konfitur morelowych Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…