Składniki:
- 250 g masła
- 0,5 l mleka
- 2 budynie czekoladowe (bez cukru)
- 2-3 łyżki cukru kryształu
- 5-6 łyżek mielonych orzechów
- 2-3 łyżki spirytusu
Składniki: 1 litr śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru 0,75 szklanki syropu miętowego kilka kropli barwnika spożywczego w kolorze zielonym 4 płaskie łyżki żelatyny instant Sposób wykonania: Syrop doprowadzić do wrzenia po czym roztopić w nim żelatynę. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem w trakcie ubijania dodawać jeszcze żelatynę oraz kilka kropel barwnika.…
Składniki: 5 białek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka żelatyny 2 czubate łyżki galaretki czerwonej 3 łyżki wody Sposób wykonania: Żelatynę zalać odrobiną wody i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wsypać galaretkę do żelatyny i podgrzewając na małym ogniu rozpuścić całość. Następnie białka ubić z dodatkiem cukru pod koniec ubijania dodać żelatynę z…