Składniki:
- 600 g truskawek
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki żelatyny
- 1/3 szklanki cukru
Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 galaretki wafle andruty Sposób wykonania: Margarynę wrzucić do rondelka po czym podgrzać aby się roztopiła, wówczas dodać cukier oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i lekko podgrzać. Następnie wsypać galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Na…
Składniki: 4 jaja 2 cytryny 10 dag cukru łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Sposób wykonania: Do cukru wabić jajka, dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny oraz wsypać mąkę i dodać 3 łyżki wody. Całość dokładnie ubić. Następnie wstawić miskę z masa do garnka z gotująca się wodą i ubijać aż całość dobrze zgęstnieje.