-Składniki: ½ szkl. cukru pudru kilka łyżeczek soku pomarańczowego posiekana smażona skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Cukier puder dokładnie utrzeć z dodatkiem soku pomarańczowego. Na koniec wmieszać jeszcze skórkę pomarańczową. Polać ciasto.
Tag: do ciast
Listy
Masa rabarbarowa do ciast
by Renata Siemieniec • • 0 Comments
Listy
Nadzienie makowe ze skórką pomarańczową
by Wiktoria Próchniak • • 0 Comments
Listy
Nadzienie makowe z balikami
by Wiktoria Próchniak • • 0 Comments
Składniki:
- 1 ½ szkl maku
- ¾ szkl. cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżki płynnego miodu
- ¾ szkl. bakalii
- 1/.2 szkl. surowych białek
- sok z cytryny
Listy
Nadzienie makowe z powidłami
by Wiktoria Próchniak • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. maku ½ szkl. płynnego miodu ½ szkl. cukru pudru ½ kostki masła ½ szkl. surowych białek ½ szkl. powideł ½ szkl. rodzynek sok z cytryny Sposób wykonania: Mak żaląc wodą i gotować około 10 minut po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie zmiksować go na gładką masę po czym dodać…