Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dip

Dip koperkowy

Składniki:

 

  • 1szkl. jogurtu
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 100 g serka homogenizowanego
  • ćwierć łyżeczki białego pieprzu
  • ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ćwierć ostrej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • pęczek koperku

Dip w chlebowej misce

Składniki: 1 bochenek chleba 2 marchewki 2 pęczki rukoli 2 czerwone cebule ½ główki czosnku 1 łyżeczka płatków z czerwonej papryki 1 ½ szkl. majonezu 1 ½ szkl. kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Z chleba wyciąć miąższ, który pokroić w koskę. Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę, czosnek i rukolę posiekać. Całość wymieszać dodając…

Dip z wędoznych ostryg

Składniki: 12 dag wędzonych ostryg w oleju 25 dag serka kremowego 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 2 łyżeczki sosu Worcester kilka kropli sosu tabasco 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Chleb pokroić w długie słupki, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 260 stopni i opiekać do momentu, aż chleb…