Składniki: 10 łyżek oliwy 6 ząbków czosnku 125 g filecików anchois 100 g masła Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć rozgnieciony czosnek oraz anchois. Po około 5 minutach jak anchois całkowicie się rozpadnie zdjąć z ognia i dodać masło. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: dip
Dipy
Dip pomarańczowo-ziołowy
by Anna Kukuła • • 0 Comments
Składniki: starta skórka i sok z 1 pomarańczy 2 łyżki białego wytrawnego wina łyżka przegotowanej wody ½ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Sok i skórkę z pomarańczy zmiksować razem z winem, wodą, solą oraz pieprzem. Następnie nie przerywając miksowania…
Dipy
Dip z ananasa
by Ola Winkler • • 0 Comments
Składniki: 3 plastry ananasa z puszki 150 g tofu ½ szkl. soku ananasowego ½ szkl. śmietanki 1 łyżka soku z cytryny ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu szczypta białego pieprzu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na dip dokładnie zmiksować ze sobą i przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dipy
Kremowy dip serowo migdałowy
by Natalia Popiel • • 0 Comments
Dipy
Dip z mięsa krabów na ciepło
by Anka Mąka • • 0 Comments
Składniki: 230 g sera śmietankowego 200 g konserwowego mięsa krabów 2 łyżki posiekanej cebuli 2 łyżki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka chrzanu 1/8 łyżeczka aromatyzowanej soli pieprz 1/3 szkl. posiekanych migdałów Sposób wykonania: Ser wymieszać z mięsem z krabów, mlekiem, cebulą oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego . Następnie…