Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dip

Dip pomarańczowo-ziołowy

Składniki: starta skórka i sok z 1 pomarańczy 2 łyżki białego wytrawnego wina łyżka przegotowanej wody ½ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Sok i skórkę z pomarańczy zmiksować razem z winem, wodą, solą oraz pieprzem. Następnie nie przerywając miksowania…

Dip z ananasa

Składniki: 3 plastry ananasa z puszki 150 g tofu ½ szkl. soku ananasowego ½ szkl. śmietanki 1 łyżka soku z cytryny ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu szczypta białego pieprzu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na dip dokładnie zmiksować ze sobą i przed podaniem schłodzić w lodówce.  

Dip z mięsa krabów na ciepło

Składniki: 230 g sera śmietankowego 200 g konserwowego mięsa krabów 2 łyżki posiekanej cebuli 2 łyżki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka chrzanu 1/8 łyżeczka aromatyzowanej soli pieprz 1/3 szkl. posiekanych migdałów Sposób wykonania: Ser wymieszać z mięsem z krabów, mlekiem, cebulą oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego . Następnie…