Składniki: 1 łyżka nasion kminku 150g tłustego twarogu 3 łyżki posiekanego żółtego sera ½ szkl. śmietanki ½ łyżeczki mielonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Kminek sparzyć wrzątkiem po czym zmiksować razem z serem, śmietanką oraz żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Przed podaniem lekko schłodzić.
Tag: dip
Dipy
Dip jogurtowy z rzodkiewką
by Barbara Kałużna • • 0 Comments
Dipy
Dip do chipsów
by Elżbieta Janeczek • • 0 Comments
Dipy
Dip z tuńczyka z ziołami
by Agnieszka Chudy • • 0 Comments
Składniki: 2 puszki tuńczyka (po 200 g) 2 pęczki różnych ziół (pietruszki, koperku, szczypiorku) 1 pęczek bazylii 100 g oliwy z oliwek (extra virgin) 100 g słodkiej śmietany 1-2 łyżki soku z cytryny sól świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: Umytą zieleninę osuszyć. Listki oberwać i zmiksować. Dodajemy oliwę, śmietanę oraz tuńczyka. Miksujemy całość do momentu…