Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu winnego 1 ugotowane żółtko musztarda pieprz sól przecier pomidorowy do smaku Sposób wykonania: Żółtko rozetrzeć razem z oliwą, octem oraz musztardą. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.
Tag: dip
Listy
Dip na soku ananasowym
by Tadeusz Sochacki • • 0 Comments
Składniki: 250 ml soku ananasowego 1-2 łyżki cukru 3 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki ubijać w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej konsystencji . Następnie odstawić do ostygnięcia.
Listy
Makaron w dipie sezamowym
by Ewelina Albin • • 0 Comments
Składniki: 475 g makaronu somen 4 łyżki prażonych nasion sezamu 1 łyżka sake 1 łyżka cukru ½ łyżeczki shoyu 1 szczypta soli 1 łyżka startego imbiru 1 łyżka szalotki pokrojonej w krążki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie sezam wymieszać z sake, cukrem, shoyu oraz solą. Powstały dip podawać do…
Listy
Dip sezamowy
by Renata Gasik • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki prażonych nasion sezamu 1 łyżka sake 1 łyżka cukru ½ łyżeczki shoyu 1 szczypta soli Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Listy
Dip bazyliowo-jabłkowy z imbirem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 jabłka 1 bakłażan pęczek bazylii kawałek imbiru sól, cukier, curry do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przesmażyć na oliwie. Bakłażana umyć obrać, pokroić w plastry, posolić odstawić na godzinę, dodać do jabłek, jeszcze moment podsmażyć. Dodać połowę bazylii, zmiksować doprawić do smaku…