Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: deserowy

Sałatka z arbuzem na letnie upały

Składniki: arbuz około 1 kg 1 łyżka migdałów ½ szklanki czarnych oliwek pęczek szczypiorku 2 łyżki słonecznika 1 łyżka octu balsamicznego 2-3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oliwy z oliwek kawałek sera pleśniowego 20 dkg sera feta lub oscypka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Miąższ arbuza pokroić w kostkę i usunąć pestki. Migdały posiekać…

Pascha klasyczna

Składniki: 40 dag tłustego twarogu 3 żółtka 25 dag masła 2/3 szklanki cukru pudru 10 dag rodzynek 1 laska wanilii 1 szklanka śmietany kremówki 5 dag skórki cytrynowej szczypta soli po 5 dag suszonych moreli i śliwek bez pestek Sposób przyrządzenia: Twaróg zmielić dwukrotnie. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć. Skórkę z cytryny posiekać…

Deser wenecki

Składniki: 4 żółtka, 15 dag cukru, 150 ml białego wytrawnego wina. skórka otarta z 1 cytryny Sposób przyrządzenia: W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny(uprzednio sparzonej i dobrze wyszorowanej). Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i dodając po łyżce wina, ubijać masę trzepaczką lub mikserem, do momentu, aż powstanie…

Crepes-delice (naleśniki)

Składniki:
Ciasto:
1/4 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
1 łyżka cukru
2 jajka
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Sos:
2 pomarańcze
1 cytryna
4 łyżki masła
po 2 łyżki cukru i miodu
1/4 szklanki białego wina
1 łyżka likieru pomarańczowego
2 łyżki soku z malin
250 g malin