Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: deser

Mocno kakaowe gofry

Mix kolorów i smaków. Pyszności na deser, które poleca pychotka.pl. Dziś przepis na mocno kakaowe gofry. Aby je przyrządzić potrzebujesz: kakao, mleka, jajka oraz mąkę. Dodatkowo do podania lody i polewa czekoladowa. 
 

Składniki:

  • 2 czubate łyżki kakao
  • 25 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • ½  szklanki mleka
  • 20 dag masła
  • 4 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • czekoladowe lody
  • polewa czekoladowa 

Pomarańczowy deser

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na znakomite desery. Pomarańczowy deser to nasza dzisiejsza propozycja. Do przygotowania deseru potrzebujesz: pomarańczy, mleka, jajek oraz cukru. 
 

Składniki:

  • 3 jajka 
  • 750 ml mleka
  • 160 g cukru pudru 
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej
  • 125 ml świeżego soku z pomarańczy
  • ½ pomarańczy 

Domowy budyń kakaowy

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na znakomite desery. Domowy budyń kakaowy. Do jego wykonania potrzebujesz: mleka, kakao, masła, banana i czekolady.  
 

Składniki:

  • 1,5 łyżki kakao
  • 450 ml mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka domowego cukru waniliowego
  • banan
  • kawałek czekolady

Czekoladowe gofry Izy

Dla miłośników deserów. Zbiór znakomitych przepisów. Czekoladowe gofry Izy. Do ich wykonania potrzebujesz: mleka ryżowego, czekolady, cynamonu, kardamonu i mąki orkiszowej. 
 

Składniki:

  • 1 1/2 mąki orkiszowej 
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka ryżowego 
  • 125 gram gorzkiej czekolady (81%)
  • 5 łyżek margaryny 

Krem z suszonych moreli Marty

Kolejny przepis na pyszny krem owocowy. Tym razem użyliśmy do niego suszonych moreli. Pozostałe składniki przepisu: żółtka, mleko, cukier waniliowy i cukier puder. 
 

Składniki:

  • 25 dag suszonych moreli 
  •  6 dag cukru pudru 
  •  4 żółtka 
  • ½  op cukru waniliowego 
  •  2 szklanki mleka 
  •  5 dag cukru