Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy budyń kakaowy

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na znakomite desery. Domowy budyń kakaowy. Do jego wykonania potrzebujesz: mleka, kakao, masła, banana i czekolady.  
 

Składniki:

  • 1,5 łyżki kakao
  • 450 ml mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka domowego cukru waniliowego
  • banan
  • kawałek czekolady

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać 350 ml mleka.
    Wrzucić do niego kawałek masła.
    Wsypać cukier, cukier waniliowy oraz kakao.
    Trzymać na małym ogniu cały czas mieszając, aż masło i cukier się ropusi i powstanie jednolity płyn.
    Natomiast do reszty mleka dodać mąkę pszenną oraz żółtka.
    Dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki z mąki.
    Powstałą masę dodawać stopniowo do gotującego się mleka. 
    Cały czas energicznie mieszając, trzymać na średnim ogniu do momentu, aż powstanie gęsty budyń.
    Gotowy przełożyć do salaterek lub pucharków.
    Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Udekorować nimi wierzch deseru.
    Na koniec posypać startą czekoladą.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *