
Składniki:
-
- 10 szparagów
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- majonez

Składniki: 2 ogórki humus prażone ziarna sezamu grubo mielony kolorowy pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, pokroić w poprzek na kawałki o grubości około 2 cm. Łyżeczką wydrążyć w każdym kawałku gniazda nasienne, posolić, odstawić na kilka minut aby ogórek obciekł z wytwarzającego się soku. W międzyczasie humus wymieszać z sezamem i pieprzem. Każdy kawałek ogórka…
Składniki: 4 papryki (kolorowe) 8 parówek 16 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz 8 łyżeczek parmezanu 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, przyprawić. Ser wymieszać z majonezem. Parówki obrać, podzielić na połówki. Każdą ćwiartkę papryki posmarować od wewnątrz masą serową, na niej ułożyć połówkę parówki, całość owinąć ciasno boczkiem i…
Składniki: 1 dojrzały melon szynka parmeńska w plastrach Sposób przyrządzenia: Melon przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry, a miąższ pokroić na słupki o boku około 15 ml. Każdy słupek owinąć plastrem szynki, spiąć wykałaczką, posmarować dobrą oliwą i oprószyć grubo mielonym kolorowym pieprzem. Schłodzić lekko przed podaniem.