Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z wołowiny

Wołowina w cieście (Chiny)

Składniki: • 250 gramów polędwicy • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka drobno posiekanej cebuli i łyżka słodkiego białego wina • 1 łyżka oleju sezamowego • 2 łyżki jasnego oleju sojowego • 1 jajko • 4 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki oleju sojowego • 1 łyżeczka soli • 1…

Wołowina w cebuli (Chiny)

Składniki: • 250 gramów młodej zrazówki • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżeczka cukru • 1 łyżeczka spirytusu lub 1 łyżka wódki wyborowej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 4 łyżki oleju sojowego • 3 cebule • 1 łyżeczka wódki wyborowej • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru • 1 łyżka sosu sojowego • 1/2 łyżeczki…

Szpikowana pieczeń w ziołach

Składniki: • 1 kg wołowiny w ziołach • 5 dag słoniny • 4 – 5 ząbków czosnku • łyżeczka oleju • łyżeczka suszonego estragonu • łyżeczka suszonego tymianku • łyżka "jarzynki" • łyżka miodu • 1/2 łyżeczki pieprzu • 1,5 szklanki bulionu wołowego • łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Słoninę pokroić w wąskie słupki i…

Befsztyk w sosie cytrynowym

Składniki:

• 60 dag antrykotu lub polędwicy wołowej
• 20 dag śmietany kremówki
• 8 średnich ziemniaków
• 1 opakowanie mrożonego groszku
• 1 średnia cebula
• 3 łyżki masła
• 3 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżka mąki
• gałązki melisy lub natki pietruszki do dekoracji
• olej do smażenia
• sól, biały pieprz

Wykwintny rostbef w włoskim stylu

Składniki: • 1,5 kg ziemniaków • 1 kg polędwicy wołowej • 8 łyżek oleju • 20 dag wędzonego boczku • 2 cebule • łyżka posiekanego świeżego tymianku • kilka ząbków czosnku • świeżo zmielony czarny pieprz • sól Sposób przyrządzenia: Obrać ziemniaki i pokroić w cienkie plasterki, wędzony boczek – w kostkę, obraną cebulę –…