Składniki:
-
- sos pomidorowy
- 1 łyżeczka Jarzynki
- 1/2 kg. pieczarek lub boczniaków
- 1/2 kg. polędwicy wołowej
- 2 łyżki oleju
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 5 dag masła sól, pieprz Masło musztardowe: 1/2 kostki masła łyżka musztardy 50 ml soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Oczyścić mięso. W brytfannie roztopić masło. Włożyć mięso piec w temperaturze max 170C przez 1,5 godz. W czasie pieczenia mięso polewać powstałym sosem. Masło musztardowe:…
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka estragonu, cząbru, bazylii 4 łyżeczki sosu sojowego pieprz 1/2 szklanki borówek Sposób przygotowania: Polędwicę wołową obtoczyć w sosie sojowym. Posypać dokładnie przyprawami. Przygotować folię aluminiową i wysmarować ja masłem. Potem dobrze owinąć mięso. Piec ok.50 min w temperaturze 200C. Po tym czasie wyjąć mięso, odwinąć…
Składniki: 40 dag polędwicy wołowej 4 cienkie parówki 1 pęczek pietruszki musztarda łagodna mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić jak na kotlety. Płaty mięsa posmarować musztardą, na środku położyć parówkę, zawinąć. Obtaczać w mące, smażyć. Zrumienione zrazy podlać wodą i dusić aż sos odparuje i zgęstnieje.
Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej 1 cebula 15 dkg grzybów 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka czerwonego wina 10 dkg żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim polędwicę na…