Skład:
- 1 opakowanie dobrego makaronu
- 2 piersi z kurczaka
- 5dka masła
- 2 pomidory
- 1 łyżka mąki
- 25dag utartego żółtego sera
- sól, pieprz
Składniki: – Makaron np.muszelki lub inny kształt, – serek Danio waniliowy, – owoce sezonowe np.maliny lub wydrylowane wiśnie, – masełko roztopione ciepłe. Wykonanie: Makaron ugotować odcedzić i wyłozyć porcę na talerz, nałożyć serek waniliowy, polać masełkiem i udekorować owocami.
Składniki: – paczka canneloni (lub 5-6 sztuka na osobę) – mrożony szpinak (paczka) – serek Riccotta lub serek topiony na zastępstwo – 2 ząbki czosnku – ser żółty – odrobina masła sos pomidorowy – puszka pomidorów – cebula – 3 ząbki czosnku – oregano – bazylia beszamel – łyżka mąki – masło – szklanka mleka…
Penne w sosie z pięciu serów – Penne ai cinque formaggi Składniki: – 500 g makaronu penne – 40 g sera Parmigiano Reggiano, – 40 g sera Fontina, – 40 g sera Provolone, – 40 g sera Montasio, – 40 g sera Ementaler, – 80 g masła, – drobno posiekana natka pietruszki, – sól i…
Tortiglioni ze szparagami – Trtiglioni alla renana Składniki: – 400 g tortiglioni (makaron w kształcie spiralek), – 2 plasterki gęsiej piersi lub wędzonej szynki pokrojonej w kostkę, – 12 – 18 łodyg szparagów (w zależności od wielkości), 100 g masła, – 100 g śmietany, – 200 g świeżych pomidorów, – czosnek – bazylia. Wykonanie: Na…