Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie makaronowe

Fesconati z polędwiczką

Skład: na 1 porcję 10dkg makaronu fesconati(albo penne) 2 plasterki z polędwiczki wieprzowej 3dkg mascarpone 3dkg gorgonzoli sól, pieprz, gałka muszkatołowej 1/2 cebuli 1 łyżeczka masła 50 ml bulionu olej natka do dekoracji Sposób przyrządzenia: Cebulę i gorgonzolę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Wlać bulion, zagotować. Dodać mascarpone, wymieszać zagotować.…

Sugo

Składniki: – oliwa z oliwek – 3 cebule – 4-5 ząbków czosnku – słoiczek koncentratu pomidorowego – puszka tuńczyka w oleju – ser mozzarella – makaron świderki, wstązki – pół opakowania – pieprz, sól, papryka ostra Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Posiekać czosnek i cebulę. W dużym garnku podgrzać olej, po czym wrzucić czosnek, następnie wrzuć cebulę.…

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Składniki: – 50 dag makaronu spaghetti – 5 łyżek oliwy – 5 łyżek masła – 2 posiekane cebule – 50 dag posiekanych pieczarek – 2-3 roztarte ząbki czosnku – sól – pieprz – 50 dag pomidorów sparzonych obranych – oregano – bazylia – tarty ser żółty Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Masło i oliwę rozgrzać w…

Spaghetti wegetariańskie.

Skład: 40dkg spaghetti 40dkg marchewki 30dkg selera naciowego 2 pomidory oliwa 4dkg orzeszków pinii 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5dkg oliwek czarnych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Marchewkę, selera pokroić w kawałki. Pomidory bez nasionek pokroić w paseczki. Orzeszki zrumienić na suchej patelni. Czosnek rozgnieść .Na oliwie podsmażyć marchewkę, selera i czosnek.…