Składniki: 6 parówek, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasolki, 2 małe cebule, 3 woreczki ryżu, chili, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu zostawiamy przez około 5 minut, aż cebula i parówki nabiorą ładnego koloru. W tym samym czasie zaczynamy gotować ryż. Do parówek…
Tag: dania półmięsne
Półmięsne
Gołąbki lwowskie
by Bahus • • 1 Comment
Półmięsne
Paszteciki z mózgu w muszelkach
by marek • • 1 Comment
Wymoczyć w wodzie 2 mózgi cielęce i wyżyłować, odgotować w wodzie z trochą octu, soli, ostudzić aż stężeją i pokrajać w kostki. Przesmażyć w maśle na biało utartą lub drobno usiekaną cebulę, dosypać 2 łyżki utartej bułki lub małą łyżkę mąki, rozprowadzić rosołem, dodać małą filiżaneczkę dobrej kwaśnej śmietany, włożyć pokrajany móżdżek, osolić, zacisnąć cytryną…
Półmięsne
Stek bawarski
by Bahus • • 0 Comments
Półmięsne
Pilaw z kurczakiem 2
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 25 dag długo ziarnistego ryżu 25 dag piersi z kurczaka 1/2 l rosołu z drobiu ( może być z kostki) 1 średnia cebula 2 dojrzałe pomidory 5 dag orzechów włoskich tymianek, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone na małe kawałki mięso kurczaka i obrumienić przyprawiając…