Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dania półmięsne

Makaron cannelloni z mięsem i pieczarkami

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1/2 kg mielonego lub pokrojonego w kostkę mięsa 30 dkg pieczarek 1 małe opakowanie śmietany 18% 1 torebka sosu do spagetti 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 dkg żółtego potartego sera sól, pieprz i odrobinę przyprawy do mięsa mielonego Sposób przyrządzenia: Mięso wyłożyć na patelnię i podsmażać na wolnym ogniu…

Zapiekanka z brokułami i kurczakiem

Składniki: 1 brokuł 1,5 piersi z kurczaka 1 mała śmietana 18% 20 dkg sera potartego 3 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz curry Sposób przyrządzenia: Brokuł podgotować 2-3 min w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić do wystygnięcia, podzielić na różyczki. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie dodając sól i odrobinę curry,…

Makaron farfalle z wołowiną

Składniki: 50 dkg mielonego miesa wołowego 3 zgniecione ząbki czosnku 2 szklanki pokrojonych drobno pomidorów 20 dkg makaronu „kokardki” 2 łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, dobrze przelać zimną wodą, odstawić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i czosnek,…