Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 20 dkg kapusty
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 łyżka masła
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- sól, pieprz, chili
- posiekany koperek
Składniki: 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek ¾ szkl. obranego ogórka pokrojonego w kostkę ¼ szkl. czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 1 rozgnieciony ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku szczypta soli i pieprzu Sposób wykonania: Miód wymieszać z lionką i oliwą. Gdy powstanie jednolita konsystencja, wówczas dodać pozostałe…
Składniki: 2 pomidory 1 cebula 1 czerwona papryka 1 ogórek szczypiorek sok z cytryny olej szczypiorek sól Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w krążki, ogórek w plasterki a pomidory na ćwiartki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem skropić olejem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: pieczony kurczak 1/4 kg papryka czerwona 1 sztuka cebula czerwona 1 sztuka cykoria 1 sztuka płatki migdałowe 8 dag Sos: ocet 2 łyżki oliwa 5 łyżek curry 1 łyżeczka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka należy pokroić w paseczki. paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w cienkie paseczki. Cebulę po obraniu należy pokroić w…