Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czeresnie

Zupa czereśniowa

 Składniki: • 25 dag czereśni • szklanka śmietany • 2 żółtka • łyżka mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Czereśnie rozgotować w litrze wody, przetrzeć przez sito włosiane i ponownie zagotować. Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Można zupę podprawić śmietaną z łyżką mąki pszennej lub też dwoma żółtkami roztartymi w wazie. W ostatnim stadium…

Strudel serowo-czereśniowy

Składniki: 30 dag mąki, 1 łyżka octu, 5 łyżek oleju, 2 łyżki cukru, sól, 1 paczka cukru waniliowego, 6 dag masła, 75 dag sera twarogowego, 4 jajka, skórka z 1 cytryny, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 70 dag czereśni, tłuszcz do wysmarowania formy, cukier puder do posypania. Sposób przyrządzenia: Mąkę wsypać na stolnicę, dodać szczyptę soli,…

Deser czereśniowy

Składniki: • 1/2 szklanki wody • skórka z cytryny • 3 łyżki cukru ( do wody) • wydrylowane czereśnie • 1 szklanka kompotu owocowego • 3 łyżki żelatyny czerwonej • 3 łyżeczki żelatyny białej • sok z cytryny • 8 dag cukru • świeże owoce Sposób przyrządzenia: 1/2 szklanki wody ugotować ze skórką z cytryny…