Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czekolada

Przekładaniec bananowy

Składniki: 4 banany łyżeczka cukru pudru łyżeczka mielonej czekolady bita śmietana listki mięty Sposób wykonania: Obrane banany, połamaną na kawałki czekoladę oraz cukier puder dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie na dno wysokiego pucharka wlać odrobinę śmietany, na nią wylać odrobinę musu czekoladowo-bananowego i ponownie śmietanę i tak aż do skończenia składników. Na koniec udekorować listkami…

Mus czekoladowo-rumowy

Składniki: 200 g mlecznej czekolady ( 2 tabliczki ) 400 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka rumu kawałki czekolady do dekoracji ( najlepiej gorzkiej ) Sposób wykonania: Czekoladę roztopić nad parą. Następnie śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę , wówczas stopniowo dodawać czekoladę, delikatnie połączyć. Na sam koniec dodać rum. Powstała…

Kokosowo  czekoladowe banany

Składniki: 4 banany 300 ml mleka kokosowego 80 g białej czekolady 2 łyżki brązowego cukru 2 – 3 kostki mlecznej czekolady 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżka masła Sposób wykonania: Obrane banany pokroić na plasterki po czym przełożyć je do rondelka z rozgrzanym maśle. Dodać jeszcze cukier oraz połamaną na kawałki czekoladę. Chwile trzymać na…