Składniki: 4 cytryny 1 puszka sardynek ½ pęczka natki pietruszki 8 oliwek 1 cebula biały pieprz Sposób wykonania: Cebule i natkę pietruszki po czym dodać do sardynek razem z oliwkami. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Następnie cytryny sparzyć wrzątkiem, odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Napełni je wcześniej przygotowanym farszem.
Tag: cytryny
Listy
Herbaciany deser
by Izabella Kobza • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. cukru łyżeczka liściastej herbaty 3 cytryny ½ szkl. rumu 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Sposób wykonania: Żelatynę zalać ½ szkl. wody i odstawić do napęcznienia. Herbatę zaparzyć w 2 szklankach wrzącej wody po czym ją odcedzić. Następnie 1 szkl. wody z dodatkiem cukru, sokiem z cytryny oraz rumem doprowadzić do wrzenia po…
Listy
Śnieżna lemoniada
by Paulina • • 0 Comments
Listy
Woda z cytryną
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 2 cytryny 4 gałązki mięty 1 l wody mineralnej kostki lodu Sposób wykonania: Cytryny sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je na małe kawałki. Wrzucić je do dzbanka. Następnie dodać kostki lodu oraz listki mięty. Dopełnić dzbanek wodą mineralną.
Listy
Cytrynowa słodka zapiekanka
by Kornelia Dynowska • • 0 Comments
Składniki: 2 cytryny 4 jajka ½ szkl. cukru pudru 1 szkl. bułki tartej tłuszcz cytryna cukier Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać sok wyciśnięty i skórkę startą z cytryny oraz tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Powstały krem przelać do formy…