Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Herbaciany deser

Składniki:

  • 2 szkl. cukru
  • łyżeczka liściastej herbaty
  • 3 cytryny
  • ½ szkl. rumu
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Żelatynę zalać ½ szkl. wody i odstawić do napęcznienia.
    Herbatę zaparzyć w 2 szklankach wrzącej wody po czym ją odcedzić.
    Następnie 1 szkl. wody z dodatkiem cukru, sokiem z cytryny oraz rumem doprowadzić do wrzenia po czym dodać żelatynę.
    Gdy się ropusi dodać jeszcze herbatę.
    Całość wymieszać i przecedzić przez gazę.
    Przelać do salaterki i wstawić na kilka godzin do lodówki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *