Tym razem przepis na przygotowanie aromatycznego ryżu. A mianowicie ryż gotowany na bulionie z szafranem. Pozostałe składniki potrawy: cytryna, masło, cebulka, czosnek i imbir.
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1/3 łyżeczki szafranu
- 1 duża cytryna
- 2 szklanki bulionu
- 1 niewielka cebula
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 cm kawałek imbiru
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
Porady i Ciekawostki
Krem cytrynowy na wywarze
by Sara Domagała • • 0 Comments
Składniki:
- 5 szkl. wywaru z włoszczyzny
- 2 cytryny
- 2,5 łyżki mączki ryżowej
- 1,5 łyżki masła
- ½ szkl. śmietanki
- 1surowe jajko
- sól
- łyżka posiekanych listków melisy
Porady i Ciekawostki
Pasta z koziego sera z cytryną
by Karina Pastuszak • • 0 Comments
Składniki:
- 230 g koziego sera
- 1/3 szkl. tłustej śmietany
- szczypta soli
- 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ½ łyżki startej skórki z cytryny
Porady i Ciekawostki
Pomarańczowo-cytrynowy koktajl na mleku
by Ewelina Drozd • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zapiekany ryż o smaku cytrynowym
by Celina Mazur • • 0 Comments
Składniki:
- 1 szkl. ryżu
- 3 łyżki soku cytryny
- skórka starta z cytryny
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka pieprzu
- sól