Składniki:
- ½ kg cynaderek
- 2 łyżki masła
- cebula
- kostka rosołowa
- kromka suchego chleba
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 kg nerek wieprzowych 1 szklanka sosu pomidorowego 1 cytryna 2 marchewki 1 seler naciowy 3 ogórki marynowane 2 cebule 8 średnich ziemniaków 3 łyżki oleju natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Nerki rozciąć wzdłuż na połowę, wyciąć białe miseczki, moczyć przez kilka godzin w wodzie kilkakrotnie ją zmieniając. Następnie trzy krotnie je obgotować.…
Składniki: 500 g nerek cielęcych lub wołowych sok z cytryny czosnek 1 łyżka margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki białego wina 500 g bobu (może być z puszki) kilka gałązek natki Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, zmiażdżyć. Nerki umyć, oczyścić. Zalać zimną wodą. Moczyć 2 godz., kilka razy zmieniając wodę. Osączyć, obgotować przez 2 min w…
Kilka cynader wieprzowych wymoczyć w wodzie, pokrajać w cieniutkie talarki, włożyć do rondla, zalać wodą tak, aby tylko mięso przykryła i zagotowawszy parę razy wyszumować. Potem dodać jedną drobno usiekaną cebulę, włożyć łyżkę masła i dusić pod przykryciem tak długo, aż będą miękkie, a gdy się wszystka woda wygotuje, obsypać je pół łyżką mąki, przyrumienić…