Składniki cukinia szczypta ziół prowansalskich łyżeczka masła Sposób wykonania: Cukinię obrać po czym pokroić ją w plasterki. Ułożyć je w naczyniu do gotowania na parze i posypać ziołami. Gotować do miękkości. Przed podaniem na każdym plasterku położyć kawałek masła.
Tag: cukinia
Listy
Cukinie duszona z cebulką
by Renata Dębicka • • 0 Comments
Składniki: 4 cukinie 1 cebula 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie pokroić w kostkę a cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić całość na rozgrzane masło i dusić na małym ogniu. Jeśli to konieczne podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z cukinii, pomidorów i jabłka
by Asia Figiel • • 0 Comments
Składniki: 50 dag cukinii 2 cebule 4 łyżki oleju 3-4 pomidory 1 jabłko sól pieprz mielona papryka posiekana zielenina (koperek, natka pietruszki) Sposób wykonania: Cukinie pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie cebulę posiekać, pomidory pokroić na cząstki a jabłko pokroić. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Na…
Listy
Podsmażana cukinia
by Julia Gola • • 0 Comments
Listy
Surówka z cukinii Beaty
by Beata Kosmala • • 0 Comments
Składniki: młoda cukinia 6 łyżek oleju ocet winny sól, cukier pieprz Sposób wykonania: Cukinie przekroić wzdłuż na pół po czym pokroić w plasterki. Skropić je oliwą i octem winnym oraz oprószyć solą, pieprzem i cukrem.