Składniki: 16 szalotek 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Szalotki obrać po czym wymieszać je z cukrem. Następnie podsmażyć je około 1 minuty na rozgrzanym oleju. Po tym czasie wstawić szalotki do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i zapiekać około 30 minut.
Tag: cukier
Ciastka
Ciastka na szybko
by Anna Dobosz • • 0 Comments
Składniki: 5 białek 1 1/3 szkl. zmielonego cukru 1 1/3 szkl. mąki 100 g cykaty z arbuza Sposób wykonania:Białko ubić z dodatkiem cukru. Następnie dodać mąkę oraz cykatę.Zagnieść dokładnie ciasto po czym je rozwałkować.Z ciasta uformować małe pierniczki, które wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 5 minut.
Dodatki
Lukier czekoladowy
by Agnieszka Godlewska • • 0 Comments
Dodatki
Lukier cytrynowy
by Ala Bieniek • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. drobnego przesianego cukru 2 cytryny Sposób wykonania: Cytryny obrać ze skórki po czym zetrzeć skórki na tarce. Następnie utrzeć je razem z cukrem. Na koniec dodać jeszcze sok z cytryn i nadal ucierać do zgęstnienia.