Składniki: 125 ml wody 2 kostki cukru 60 ml rumu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym wsypać do niej cukier. Mieszać tak długo aż cukier się rozpuści. Następnie podgrzać rum i przelać do wody z cukrem, wymieszać.
Tag: cukier
Listy
Makagigi
by Grażyna Pacuła • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. miodu 1 szkl. maku 12 dag cukru Sposób wykonania: Do rondela wlac miód i wsypac cukier. Razem podgrzewac aż całość lekko się zarumieni. Wówczas dodać sprzony mak. Całosc dokałdnie smazżyć nie przerywajac mieszaniaokoło 10 minut. Po tym czasie wylac masę na deskę i równo rozsmarować. Odstawić do sotygniecia po czym połamać na…
Listy
Marynata z jałowcem do baraniny
by Danuta Bartoszewska • • 0 Comments
Składniki: 300 ml czerwonego wina wytrawnego owoc jałowca sól ziarna pieprzu szczypta cukru Sposób wykonania; Wszystkie składniki wymieszać po czym zamarynować mięso.
Listy
Marynata do ogórków konserwowych
by Julita Głuszek • • 0 Comments
Składniki: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 łyżka cukru 1 łyżka czubata soli Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.