Składniki: 1 obrany ananas pokrojony w grube plastry ¼ szklanki ciemnego rumu 2 łyżki brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Cukier wymieszać z rumem. Na dobrze nagrzanym grillu piec plastry ananasa często je obracając i smarując rumem z cukrem. Gdy na plastrach wytworzy się rumiana glazura możemy ananasa podawać. Pysznie smakuje jako dodatek do lodów.
Tag: cukier
Listy
Wermut na kaca
by Agnieszka Jagoda • • 0 Comments
Składniki: 40 ml wermutu 1 łyżeczka cukru 1 jajko kilka kropel angostury Sposób wykonania: Do shakera wlać wermut i kilka kropel angostury. Dodać jajko oraz cukier i całość dokładnie wymieszać.
Listy
Koktajl czekoladowo-jajeczny
by Kornelia Rosik • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 60 g kakao 60 g cukru 350 ml mleka rurki waflowe Sposób wykonania: Żółtka jajek ubić na sztywną pianę. Następnie mleko wymieszać razem z kakao i cukrem, wówczas dodać żółtka i delikatnie mieszając doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Natomiast białka ubić na sztywno…
Listy
Brzoskwinie w winie
by Ewelina Grajek • • 0 Comments
Składniki: 3 brzoskwinie 150 g cukru 2 butelki czerwonego wina 40 ml winiaku Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich cukier i zmiksować. Dodać winiak oraz wino i dokładnie wymieszać.
Listy
Schłodzona kawa z tequilą
by Karina Sitarska • • 0 Comments
Składniki: 1 filiżanka mocnej kawy cukier 40 ml tequili kostki lodu Sposób wykonania; Zaparzoną kawę doprawić do smaku cukrem. Następnie dobrze ją schłodzić w lodówce. Wówczas przelać kawę do wysokiej szklanki. Dodać tequilę i wrzucić jeszcze kostki lodu.