Składniki: 0,5 l śmietanki kremowej zagęstnik łyżeczka cukru waniliowego wiórki czekoladowe Sposób wykonania: Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego. Pod koniec gdy piana zacznie sztywnieć dodać jeszcze zagęstnik. Na sam koniec dodać wiórki czekoladowe. Ilość według upodobań czy krem ma być bardziej czekoladowy czy też nie.
Tag: ciasta
Listy
Polewa kakaowa do serników
by Julia Abramczuk • • 0 Comments
Listy
Ciasto z konfiturą śliwkową i orzechami
by Sywlia Chmielak • • 0 Comments
Składniki: 3 szkl. mąki pszennej kostka masła 1 szkl. cukru puder 4 żółtka 4 dag drożdży szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego konfitura śliwkowa tłuszcz do formy cukier puder do posypania Masa: 25 dag orzechów włoskich 25 dag cukru ½ szkl. surowych białek 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem…
Listy
Ciasto z marmoladą morelową i lukrem
by Karol Świetlicki • • 0 Comments
Listy
Drożdżowe ze śliwkami i bakaliami
by Magda Golus • • 0 Comments
Składniki: 3 szkl. mąki pszennej łyżka mąki kostka masła 1 szkl. cukru puder 3 żółtka 3 dag drożdży szczypta soli konfitura ze śliwek ½ szkl migdałowych płatków ½ szkl. smażonej skórki pomarańczowej ½ szkl. rodzynek tłuszcz do formy Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku,…