Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z jagód 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego jagody tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…
Tag: ciasta
Listy
Biszkopt z kawałkami truskawek
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Listy
Biszkopt przełożony konfiturą morelową
by Karolina Swatek • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy 1 szkl. konfitur morelowych Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać…
Listy
Biszkopt cesarski
by Grażyna Jagieło • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 2 szkl. cukru pudru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Żółtka razem z 9 łykami zimnej przegotowanej wody dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier. Następnie białka ubić na sztywną pianę i połowę dodać do żółtek razem z…
Listy
Biszkopt z morelami i bitą śmietaną
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z moreli 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego morele tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…