Składniki:
- 1 kalafior
- 1 pęczek szczypiorku
- 250 ml śmietany
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Składniki: 400 ml kefiru 2 ząbki czosnku 6 gałązek bazylii 6 pomidorów 100 g krewetek sól pieprz Sposób wykonania: Obranego pomidora pokroić na kawałki i zmiksować po czym dodać do niego posiekany czosnek oraz kefir, wymieszać. Następnie dodać posiekane listki bazylii i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na około 45 minut.…
Składniki: 500 ml wody 400 g czarnych jagód 200 ml śmietany 3 łyżki cukru 1 torebka cukru waniliowego 3 goździki 1 łyżeczka cynamonu 200 g makaronu kokardki Sposób wykonania: Jagody zalać 2 szklankami wody, dodać jeszcze cukier, cukier waniliowy, goździki oraz cynamonem. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym…