Składniki: 60 g ikry łososia, taszy, białej ryby morskiej 1 cytryna 4 kromki chleba ¼ szkl. śmietany creme fraiche 4 łyżeczki posiekanej cebuli pieprz Sposób wykonania: Talerze schłodzić w lodówce po czym ułożyć po każdym rodzaju kawioru. Dookoła talerze ułożyć plasterki cytryny. Pomiędzy ułożyć ćwiartki pieczywa, odrobinę śmietany oraz posiekaną cebule. Śmietanę oprószyć lekko…
Tag: chleb
Dodatki
Grzanki-kostki do zup
by Dagmara Rachwa • • 0 Comments
Składniki: 300 g bułki 2 łyżki masła Sposób wykonania: Z bułki wydrążyć miąższ, który pokroić w kostkę. Kostkę rozłożyć na blasze po czym skropić ja roztopionym masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut. W trakcie pieczenia potrzasnąć blachą aby wszystkie kawałeczki dokładnie się zarumieniły.
Dodatki
Grzanki w jajecznej masie
by Michał Choiński • • 0 Comments
Składniki: ½ białego czerstwego chleba 2 żółtka 2 łyżki mleka 1 łyżka masła Sposób wykonania: Chleb pokroić na małe kwadraciki. Następnie żółtka roztrzepać razem z mlekiem po czym dodać grzanki. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć je na patelnie z rozgrzanym masłem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec od momentu, aż ładnie się zarumienią.