Składniki:
- 6 szkl. mąki
- 2 szkl. otrąb pszennych
- 2 łyżeczki soli
- 4 szkl. letniej wody
- 1 kostka drożdży
- 2 łyżeczki cukru
Składniki: 1 chleb Farsz: ½ kostki masła ½ pęczka natki pietruszki 3 łyżeczki ziół prowansalskich 250 g sera żółtego 1 serek topiony sól pieprz Sposób wykonania: Podane składniki na farsz zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Następnie chleb pokroić na kromki ale tak aby nie przekroić skórki pod spodem. W powstałe szczeliny nałożyć farsz. Całość…
Składniki: ½ l mleka 2 jajka 50 f cukru 2 łyżki cukru waniliowego cynamon 100 g masła kilka kromek czerstwego chleba Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z mlekiem i cukrem po czym zamoczyć w nim chleb a potem odcisnąć z nadmiaru płynu. Następnie na rozgrzanym maśle smażyć kromki chleba na złoty kolor z obu stron.…
Składniki: czerstwy chleb trochę mleka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz vegeta koperek pietruszka olej bułka tarta Sposób wykonania: Chleb namoczyć w mleku po czym go odcisnąć i wbić do niego jajka. Dodać mąkę, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość dokładnie wyrobić. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce…
Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…