Składniki: chleb tostowy masło twaróg śmietankowy szczypior, natka pietruszki, koperek łosoś wędzony w płatach sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Twarożek wymieszać z posiekaną zieleniną, przyprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba tostowego obkroić skórki, każdą posmarować masłem. Jedną kromkę obkładamy plastrami łososia wędzonego, na niej układamy kromkę obłożoną twarożkiem z zieleniną i całość przykrywamy kromką posmarowaną…
Tag: chleb tostowy
Przekąski
Tosty fantazyjne
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 2 kromki chleba tostowego 1 gotowane na twardo jajko 1 plaster żółtego sera ! plaster szynki 1 łyżka zielonego groszku 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Chleb posmarować masłem. Jajko obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić ser i szynkę. Wszystkie składniki wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Masę…
Przekąski
Tosty z szynką i serem
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 2 kromki chleba tostowego 1 łyżka masła 10 dkg szynki 5 dkg żółtego sera w plastrach natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Chleb posmarować masłem, na każdej kromce ułożyć plaster szynki i przykryć plastrem sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Pychota!
Grzyby
Zapiekanka z serem i grzybami
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg grzybów (kurki, podgrzybki, borowiki) 1 cebula 3 łyżki oleju ½ szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego ½ szklanki śmietany chleb tostowy masło ser żółty w plastrach sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, chwilę smażyć razem,…
Owoce morza
Zupa z ośmiornicy z tostami
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 2 ośmiornice ½ szklanki białego wytrawnego wina 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 8 kromek chleba tostowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W garnku wymieszać 1 litr wody z winem, liściem laurowym, pokrojoną w piórka cebulą, doprowadzić do wrzenia. Tuszki ośmiornic pokroić w paseczki, dodać do garnka, gotować przez 10 minut, przyprawić solą…