Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Chiny

Smażona fasola szparagowa

Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 czerwone chili 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych ½ łyżeczki mielonego anyżku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki klarowanego miodu ½ łyżeczki oleju sezamowego Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem. Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie…

Ryba na parze z sosem

Składnik: 900 g ryby Lucjan 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu z czarnej fasoli 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 por 1 czerwona papryka Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem…