Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 czerwone chili 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych ½ łyżeczki mielonego anyżku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki klarowanego miodu ½ łyżeczki oleju sezamowego Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem. Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie…
Tag: Chiny
Porady i Ciekawostki
Szpinak z czosnkiem
by Sara Michalczyk • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kurczak z cytryną z sherry
by Sylwia Kita • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Smażone krewetki z orzechami
by Bartek Głogowski • • 0 Comments
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- szczypta cukru pudru
- 450 g krewetek
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 por
- 125 g brokułów
- 1 pomarańcza
- 75 g orzechów nerkowca
- 175 ml wywaru z ryby
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- odrobina sosu chili
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżka chińskiego wina ryżowego
Porady i Ciekawostki
Ryba na parze z sosem
by Kacper Jurkowski • • 0 Comments
Składnik: 900 g ryby Lucjan 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu z czarnej fasoli 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 por 1 czerwona papryka Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem…