Składniki:
- 1 cebula
- 4 pomidory
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka ostrego curry
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
Składniki: 6 jaj 1 cebula ¼ kostki masła 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować w osolonej wodzie wtedy jajka nie popękają. Następnie przekroić je wzdłuż na pół razem ze skorupkami. Wówczas jajka wyjąć ze skorupek i drobno posiekać. Na połowie rozgrzanego o masła zeszklić posiekaną cebulę, po czym dodać jajka. Wymieszać…
Składniki: 1 awokado 4 łyżki soku z limonki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka jalapeno 1 pomidor 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Awokado obrać po czym miąższ rozgnieść widelcem, po czym skropić go sokiem z cytryny. Następnie sparzonego pomidora obrać ze skórki i…
Składniki: ½ l octu winnego 1 cebula 1 listek laurowy Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i przełożyć do słoika. Dodać do niej pokruszony listek laurowy i zalać całość octem winnym. Wstawić do lodówki na 3 dni o jakiś czas potrząsając słoikiem. Po tym czasie ocet przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.