Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) sok z cytryny sól pieprz cukier olej kilka łyżek czerwonego wina Sposób wykonania: Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Skropić je sokiem z cytryny. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz olejem. Można również skropić winem.
Tag: buraczana
Sałatki
Sałatka z czerwonych buraków inaczej
by Regina Tomiak • • 0 Comments
Składniki: 5 ugotowanych czerwonych buraków 2 jabłka 20 dkg sera feta 2 ząbki czosnku 1 cytryna pęczek zielonej pietruszki oliwa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane buraki kroimy w drobną kosteczkę .Jabłka kroimy w grubszą kostkę, ser rozkruszamy. Wszystkie składniki przekładamy do szklanej misy, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę .…
Sałatki
Sałatka z czerwonych buraków inaczej
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 ugotowanych czerwonych buraków 2 jabłka 20 dkg sera feta 2 ząbki czosnku 1 cytryna pęczek zielonej pietruszki oliwa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane buraki kroimy w drobną kosteczkę .Jabłka kroimy w grubszą kostkę, ser rozkruszamy. Wszystkie składniki przekładamy do szklanej misy, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę .…