Składniki:
- 1 op szparagów
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
Składniki: 1 duża bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na ósemki 2 łyżek oliwy sól, pieprz ½ szklanki tartego sera parmezan ½ szklanki tartej bułki Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać fenkuł wrzątkiem i odstawić na 7 minut, odcedzić. Suchy koper ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, posypać tartą bułką wymieszaną z…
Składniki: ½ kg białej fasolki szklanka przegotowanego mleka 1 cebula 2 łyżki masła 2-3 łyżki tartej bułki ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę opłukać namoczyć w letniej przegotowanej wodzie i odstawić na kilka godzin, w tej samej wodzie ugotować z dodatkiem mleka, obraną i posiekaną cebulą i solą. Tartą bułkę zrumienić i…
Składniki: 1 kg fasolki szparagowej ½ szklanki bułki tartej ½ kostki masła sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę oczyścić, umyć , odciąć końcówki , usunąć włókna, ugotować w wodzie z solą i cukrem. Podawać gorącą z surowym masłem i posypać zrumienioną tartą bułką.
Składniki: 3 duże marchewki ½ kg fasolki szparagowej 1 mały kalafior 5 średniej wielkości ziemniaków sól, cukier, pieprz do smaku ½ szklanki bułki tartej 1/3 kostki masła pęczek posiekanego zielonego koperku 2 pomidory kilka liści sałaty Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa ugotować, ułożyć na półmisku, układając kolorami. Ziemniaki posypać zrumienioną tartą bułką, polać stopionym masłem i…