Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bulion drobiowy

Zupa curry z mięsem

Składniki: 25 dkg łopatki wieprzowej 1 litr bulionu drobiowego 1 papryka 1 cebula ½ szklanki ugotowanego ryżu 1 łyżka masła 2 łyżeczki curry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim mięso. Za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć mięso do wrzącego bulionu. Paprykę…

Galareta z drobiu

Składniki:

  • 50 dag piersi kurczaka
  • 1.5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • włoszczyzna jak do rosołu
  • 1 listek laurowy
  • sól, ostra papryka, ziarenka pieprzu czarnego
  • 2-3 białka
  • 6-8 łyżeczek żelatyny
  • 1-2 jajka na twardo
  • zielony groszek

Gazpacho – zupa hiszpańska

Gazpacho to najpopularniejsza zupa z kuchni hiszpańskiej. Wywodzi się z Andaluzji, ale jest dziś popularna na terenie całej Hiszpanii w różnych odmianach. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych. Gazpacho to hiszpański chłodnik warzywny – orzeźwiająca potrawa na gorące dni, których w Hiszpanii nie brakuje. Podaje się na zimno, prosto z lodówki. Skorzystaj ze sprawdzonego…

Zupa krewetkowa pikantna

 

Składniki:

 

  • 25 dkg całych krewetek
  • 15 dkg pokrojonych w krążki kalmarów
  • 1 litr mocnego bulionu drobiowego
  • 1 łodyga pokrojonej palczatki cytrynowej
  • 20 dkg pokrojonych pieczarek
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 3 łyżki sosu z limonki
  • 2 łyżki posiekanej cebulki dymki
  • 1 łyżka posiekanej naci kolendry
  • 1 ostra papryczka chili
  • chili w proszku (opcjonalnie)
  • sól i pieprz

Zupa cytrynowa

Składniki: 2 l bulionu drobiowego 2 szklanki drobno pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka ½ szklanki soku z cytryny ½ szklanki długoziarnistego ryżu 1 starta na grubej tarce marchewka 4 żółtka jaj 1 cytryna posiekana zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bulion z drobiu doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sok z cytryn i przyprawy do smaku, a następnie…