Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- ½ kg tłustego sera twarogowego
- 3 jajka
- 5 dag rodzynków
- 1 ½ szkl cukru pudru
- 2 łyżki masła
- 1 torebka galaretki owocowej
- 30 dag biszkoptów
Składniki: 1 kg brzoskwiń 1 szkl cukru ½ l sherry Sposób wykonania: Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na połówki. Usunąć z nich pestek i przełożyć do słoików. Każdą warstwę przesypać cukrem. Całość zalać sherry po czym delikatni potrząsnąć słoikiem aby brzoskwinie całe się nim okryły.
Składniki: 1 kg brzoskwiń 1 szkl cukru ¼ l spirytusu Sposób wykonania: Oczyszczone brzoskwinie obrać ze skórki. Następnie do rondelka wsypać cukier i zalać go szklanką wody. Gotować na małym ogniu aż cukier się rozpuści i powstanie syrop. Wówczas wrzucić do niego brzoskwinie i gotować kilka minut. Następnie odstawić je na całą noc. Następnego dnia…
Składniki: 2 brzoskwinie 1 szkl mleka 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Brzoskwinie umyć, przekroić na połówki i usnąć pestki. Następnie zalać je mlekiem i dodać miód. Całość dokładnie zmiksować na jednolity koktajl. Na upalne dni proponujemy przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Składniki: 2 brzoskwinie 1 szkl mleka 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Brzoskwinie umyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić je na połówki usuwając pestki. Do połówek brzoskwiń wlać dobrze schłodzone mleko oraz miód. Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitego koktajlu. Przed podaniem można wrzucić kostki lodu.