Składniki: 5 brzoskwiń 1/3 kostki masła 1 szkl. słodkiego deserowego wina 3 łyżki płynnego miodu 2 łyżki cukru pudru 10 łyżeczek konfitury 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki po czym przekroić na połowę, usunąć pestki i posypać je cukrem pudrem. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym maśle około 2 minut. Po…
Tag: brzoskwinie
Listy
Brzoskwiniowo-migdałowy deser
by Dominika Zadroga • • 0 Comments
Składniki: 6 brzoskwiń filiżanka migdałów galaretka porzeczkowa 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szkl. czerwonego wina Sposób wykonania: Morele pokroić na cząstki, które ułożyć na półmisku. Następnie galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu a gdy zastygnie pokroić ją w kostkę i ułożyć na środku talerza. Posypać całość posiekanymi migdałami. Następnie żółtka rozetrzeć razem z…
Listy
Brzoskwinie na deser
by Joanna Kopania • • 0 Comments
Składniki: 6 brzoskwiń 1/3 kostki masła 2/3 szkl. cukru pudru 1 szkl. białego słodkiego wina 2 goździki Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki po czym przełożyć je do rondelka z rozgrzanym maśle. Posypać je cukrem i trzymać na małym ogniu aż cukier się rozpuści i zacznie karmelizować, wówczas podlać winem i…
Listy
Brzoskwinie w winnym kremie
by Krzysztof Maniecki • • 0 Comments
Składniki: puszka brzoskwiń w syropie łyżka cukru pudru 2 szkl. białego deserowego wina 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik do śmietanki Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić na cząstki, które ułożyć w pucharkach po czym skropić je winem i posypać cukrem pudrem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny. W między czasie śmietanę ubić na…
Listy
Mus brzoskwiniowy z czekoladą
by Halina Osmańska • • 0 Comments
Składniki: 100 g białej czekolady ¾ szkl. śmietanki 2 szkl. mleka 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki płynnego miodu Bita śmietana 6 brzoskwiń rurki waflowe Sposób wykonania: 5 brzoskwiń obrać i zmiksować na gładki krem. Pozostałe brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Następnie czekoladę, śmietanę, mleko, miód oraz cukier puder podgrzewać na małym ogniu aż czekolada…