Składniki:
- puszka brzoskwiń w syropie
- 400 ml serka homogenizowanego
- 4 łyżki cukru pudru
- sok z 1 cytryny
- 1 szkl. śmietanki kremowej
- zagęstnik
- 3 łyżki płatków migdałowych
Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 0,75 l wydrylowanych czereśni puszka ananasów w syropie 1 szkl. białego deserowego wina 2 łyżki płynnego miodu szczypta startej gałki muszkatołowej szczypta goździków Sposób wykonania: Brzoskwinie i ananasy pokroić w kostkę i razem z czerniami ułożyć w pucharkach. Następnie miód, wino oraz łyżką wody wymierzać ze sobą, doprawić do smaku…
Składniki: 4 brzoskwinie 6 moreli 4 kieliszki likieru morelowego 4 łyżki cukru pudru ¾ szkl. słodkiej śmietany Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie i morele pokroić w drobną kostkę, która przełożyć na dekoracyjny półmisek. Następnie oprószyć je cukrem i skropić alkoholem. Wstawić do lodówki na 15 minut. Przed podaniem polać śmietaną/
Składniki: 6 łyżek dżemu brzoskwiniowego 1 l czarnych jagód 400 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki płynnego miodu sok z cytryny waflowe rurki Sposób wykonania: Dżem przełożyć do pucharków. Rozłożyć na nim jagody i wstawić do lodówki na 10 minut. W miedzy czasie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny oraz miodem i zalać nim jagody. Na…
Składniki: 1 kg brzoskwiń 1 szkl. surowych białek 1 szkl. cukru pudru 6 łyżek lodów śmietankowych łyżka soku z cytryny biszkopty Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru ubić na sztywną pianę wówczas cały czas mieszając dodawać stopniowo mus brzoskwiniowy. Następnie gałki lodów przełożyć do pucharków i zalać je musem. Na koniec wbić biszkopciki i rurki…