Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser brzoskwiniowy w kremie

Składniki:

  • puszka brzoskwiń w syropie
  • 400 ml serka homogenizowanego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • 3 łyżki płatków migdałowych
     

Sposób wykonania:

  1. Serek, cukier oraz sok z cytryny dokładnie zmiksować.
    Następnie śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem zagęstnika, wówczas dodać ja do śmietany, delikatnie połączyć.
    Brzoskwinie pokroić na małe kawałki i układać je na przemian z kremem w sypkim pucharku.
    Na sam koniec migdały uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *