Składniki:
- 4 filety śledziowe
- 2 cebule
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli, cukru i papryki
Składniki: 8 filetów śledziowych 1 cebula 1 jabłko ½ cytryny 1 op gęstej śmietany 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku Sposób wykonania: Rolmopsy pokroić w paski i zwinąć w rulony po czym ułożyć je w słoju. Następnie cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce a ogórka posiekać. Dodać do nich śmietanę.…
Składniki: ½ kg świeżych grzybów włoszczyzna 1 cebula 1 łyżka masła 4 ziemniaki ½ łyżeczki majeranku 1 łyżka soku z cytryny 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić po czym zalać ja wodą. Wrzucić jeszcze listek laurowy, pieprz oraz ziele angielskie i ugotować wywar. W między…
Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 kostka bulionu warzywnego ½ łyżeczki tymianku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Posiekana cebulkę udusić na rozgrzanym maśle po czym przełożyć ją do wywaru z kostki. Dodać pokrojone filety i gotować około 20 minut.…